Wolters Kluwer
Receive weekly updates, new jobs, and reviews

Wolters Kluwer Careers and Employment

About us
Wolters Kluwer (WKL) is a global leader in professional information, software solutions and services for the health, tax & accounting, finance, risk & compliance, and legal sectors. We help our customers make critical decisions every day by providing expert solutions that combine deep domain knowledge with advanced technology and services.
Wolters
 – more... Kluwer reported 2018 annual revenues of €4.3 billion. The group serves customers in over 180 countries, maintains operations in over 40 countries, and employs approximately 19,000 people worldwide. The company is headquartered in Alphen aan den Rijn, the Netherlands. Wolters Kluwer shares are listed on Euronext Amsterdam (WKL) and are included in the AEX and Euronext 100 indices.
For more information, visit www.wolterskluwer.com, follow us on LinkedIn, Twitter, Facebook, and YouTube.Niet iedereen weet dat wij ons van traditionele uitgever ontwikkelde tot digital solutions provider. Vooral de laatste 15 jaar ging het hard. Van onze 19.000 medewerkers wereldwijd heeft twee derde een IT-gerelateerde functie. Met hackathons, code games en global innovation awards worden ze uitgedaagd om te vernieuwen. Content en domeinkennis zitten al 180 jaar in ons bloed. Daar hebben we technologie aan toegevoegd.

We positioneren ons daarom niet meer als uitgever maar als tech-bedrijf.


Op de momenten die er voor professionals echt toe doen, komen wij in beeld. Google levert technologie waar de klanten zelf iets mee mogen gaan doen. Wij leveren realtime-oplossingen voor op de werkvloer. Meer dan eens gaat het over precaire situaties. When it matters most, noemen we dat. De arts die aan het bed staat, wil op zijn smartphone zien welke medicijnen het geschiktst zijn. Daarmee bieden wij technisch talent iets dat inhoudelijk dieper gaat dan de andere tech-bedrijven.

We waren een traditionele uitgever voor boeken en tijdschriften, met een marginale omzet in digital en online. Vandaag de dag bestaat nog maar 10% van onze omzet uit print.


Onze missie is helder: dicht op de klant zitten en toegevoegde waarde leveren voor de business. Praktische oplossingen worden voornamelijk digitaal aangeleverd door middel van ‘intuïtieve workflow-tools’, bestemd voor artsen, verpleegkundigen, advocaten, juristen, accountants, fiscalisten en mensen werkzaam in het (hoger) onderwijs en de chemische industrie.


Cultuur van innovatie

Vakinhoudelijke uitdagingen vinden onze mensen in het bouwen aan vernieuwende producten en door het bijwonen van hackathons, global innovation awards en code games. Onze bedoeling is om de medewerkers zodanig te prikkelen dat ze met ideeën komen die echt zijn te implementeren.


Recente overnames zeggen (denken wij) veel over het bedrijf dat wij willen zijn. Zo werd eVision overgenomen, een bedrijf dat zich bezighoudt met het vastleggen en afhandelen van incidenten in de chemische industrie. Ook gekocht werd Enablon, dat softwarematige oplossingen levert om organisaties duurzaam te maken.


Alle veranderingen van de afgelopen 20 jaar hebben veel invloed gehad op ons werk en als je dan bedenkt wat er dan de afgelopen 2 eeuwen niet allemaal is gebeurd… Dat is bijna niet te bevatten. Als Jan Berend Wolters, die in 1836 een boek- en papierwinkel begon in Groningen, een blik had kunnen werpen op ons tech-bedrijf van 2019, had hij zich waarschijnlijk verslikt in zijn boterham. En was hij spontaan van zijn stoel gevallen...
 – less
See Why Join Us

What is it like to work at Wolters Kluwer?

3.7
Work/Life Balance
3.6
Salary/Benefits
3.0
Job Security/Advancement
3.1
Management
3.4
Culture

What are people saying about the leadership at Wolters Kluwer?

Picture of Martina Bruder & Stefan Wahle, CEO of Wolters Kluwer
75%
of employees approve of Martina Bruder & Stefan Wahle’s performance as CEO
CEO Approval is based on 361 ratings
1.0
Do not recommend
Written by Customer Accounts Officer (Former Employee) from Sydney NSW on 12 March 2019
Worked at this company for 6 years and its all about who you know and not what you know. In my experience, i was very well liked and known throughout the company's employees including Asia Pacific region. Sill fresh ideas aren't locked in to by middle management.
Pros
Average co worker's are good when you get to know them.
Cons
Management seem to have limited people skills.
See Wolters Kluwer reviews about management